Regionaal Topsport Centrum Zoetermeer

Specialistische ijshockeyopleiding op regionaal niveau

 
 

Over RTC Dordrecht

 

RTC IJshockey is NIJB-topsportplatform voor jonge, ambitieuze ijshockeyers

Het Regionaal Talentcentrum (RTC) IJshockey Midden Nederland, gevestigd in Dordrecht, is een door de Nederlandse IJshockeybond (NIJB) gecertificeerd regionaal trainingscentrum. Jonge, talentvolle spelers vanaf de leeftijd van 10 t/m 20 jaar, die meer willen trainen en ook bedreven zijn om een groei/ontwikkeling door te maken, zijn van harte welkom. Het RTC IJshockey Dordrecht is een initiatief vanuit het Dordt Sport Talentcentrum (gemeente Dordrecht) en de NIJB.

Op 15 oktober 2012 jl. is het RTC IJshockey Midden Nederland van start gegaan. In een geweldige accommodatie als de Sportboulevard, voorzien van alle benodigde faciliteiten om dagelijks een zeer professioneel trainingsprogramma te kunnen waarborgen.

Voor wie?

Dit aantrekkelijke initiatief biedt veel diversiteit aan trainingsmogelijkheden voor jonge ijshockeybeloften, die in de Nationale teams U12, U14, U16, U18 en U20 spelen. Zeker nu de Nederlandse IJshockey Academie geen programma meer aanbiedt is dit een mooi alternatief. Ook enthousiaste, ambitieuze ijshockeyspelers die net onder de Nationale top zitten zijn welkom.

Wat houdt het in?

Er is dagelijks een zeer hoogwaardig, gecertificeerd trainingsprogramma dat wordt gegeven door NIJB gekwalificeerde trainers. Daarnaast is er specialistische begeleiding voor voeding, mentale weerbaarheid en coördinatie/stabiliteit. Ook het onderwijs in Dordrecht werkt mee aan dit initiatief. Alle deelnemers blijven bij hun eigen vereniging trainen en spelen.

061114-095

Doel

Het RTC IJshockey Dordrecht kent een aantal belangrijke principes:

  • De talentvolle ijshockeyer staat centraal! De support van ouders daarbij is natuurlijk noodzakelijk.
  • Er moet synergie zijn tussen de (lokale) verenigingen en het RTC IJshockey Dordrecht. Naast de levering van expertise en erkenning van de NIJB, is het belangrijk om de ijshockeysport verder in de breedte en hoogte te ontwikkelen.
  • Er is individuele diepgang en begeleidingsondersteuning voor de jonge talenten. Het trainingsplan is tevens een uithangbord voor andere spelers.
  • Het RTC programma wordt in overleg met de deelnemers vastgesteld.
  • De RTC deelnemers blijven actief bij de eigen vereniging!

Trainingstijden RTC IJshockey Dordrecht:

Maandag: 16.00 – 17.00 uur IJstraining
Maandag: 17.15 – 18.00 uur Landtraining
Dinsdag: 15.30 – 16.30 uur IJstraining
Donderdag: 06.30 – 07.30 uur IJstraining
Vrijdag: 15.00 – 16.00 uur IJstraining
Vrijdag: 16.15 – 17.00 uur Landtraining

Programma’s

Het RTC IJshockey Midden Nederland biedt ijshockeyers de keuze uit de volgende trainingsprogramma’s:

  • Instapprogramma: 1 tot 2 ijstrainingen per week
  • Deeltijdprogramma: 2 ijstrainingen per week, plus zaal en faciliteiten Dordt Sport Talentcentrum (talentenpas, woonkamer/ keuken, fysio, trainingsruimte e.d.)
  • Full-timeprogramma: 3 tot 4 ijstrainingen per week, plus zaal en faciliteiten Dordt Sport Talentcentrum (talentenpas, woonkamer/ keuken, fysio, trainingsruimte e.d.)

De NIJB hanteert een vast selectiebeleid en het RTC IJshockey Midden Nederland houdt zich hier aan. Om in aanmerking te komen voor een trainingsplaats vindt een intakegesprek plaats en moet indien nodig een try-out worden gedaan. Uiteraard zijn er ook kosten (eigen bijdrage per maand) aan het deelnemen verbonden.

Heb je vragen of ben je geïnteresseerd neem dan contact op met Marc Visschers, de talentcoach van het RTC IJshockey Midden Nederland.

RTC IJshockey Midden Nederland   Dordt Sport Talentcentrum
Marc Visschers Bart de Winter
Talentcoach Talentbegeleider
E: marc@rtc-dordrecht.nl E: b.de.winter@dordrecht.nl
T: +31(0)6 41 731 458 T: +31(0)6 54 38 32 20

061114-048011113-220071114-003

Partners