Regionaal Topsport Centrum Zoetermeer

Specialistische ijshockeyopleiding op regionaal niveau

 
 

Programma

 

Op dit moment heeft het RTC IJshockey Midden Nederland, samen met de LOOT scholengemeenschap van het Dalton Lyceum in Dordrecht (zie partner-pagina van onderwijs), het lesrooster en trainingsprogramma op elkaar afgestemd om zodoende een effectief schema te creëren.

Elke jonge, ambitieuze ijshockeyer uit de regio, die start bij ons, komt eerst in een zogenoemd Instap-programma “Fase 1 of 2”. Het individu kan gedurende maximaal een jaar ervaren of hij/zij het plezier houdt in de sport en daarnaast ervaren heeft om een stapje verder in het programma te gaan. Dit Instap-programma is nog geen RTC waardig en noemen we een “pre-RTC” jaar.

Daarna kan het ijshockeyindividu doorstromen naar een Deeltijd-programma Fase 3. Er zal nu meer aandacht komen, naast de extra ijstraining(en), voor zaaltraining, de diverse testen en het volgen van workshops. Kortom, het programma wordt serieuzer en intenser. Het Deeltijd-programma Fase 4 kent een extra individueel krachtschema en vereist een strakke weekplanning tussen school, huiswerk, RTC programma en clubprogramma. Uiteindelijk werkt het ijshockeytalent toe naar een Fulltime Fase 5 RTC programma met 3/4 ijstrainingen extra per week, 2 groepstrainingen in de zaal, een individueel krachtschema en vervolgtrajecten met de voedingsdiëtiste, sportpsychologe, sportarts en sportfysio.

Klik op de volgende link om de inhoud van de diverse programma’s in te zien. RTC IJshockey Midden Nederland – Informatie programma’s en prijzen jaargang 2021-2022

Het huidige basis RTC programma is als volgt;

Dag Tijd Activiteit Locatie
Maandag 16.00 – 17.00 IJstraining Performance Centre
Maandag 17.15 – 18.00 Landtraining Sporthal Sportboulevard
Dinsdag 15.30 – 16.30 IJstraining IJsbaan Sportboulevard
Donderdag 06.30 – 07.30 IJstraining IJsbaan Sportboulevard
Vrijdag 15.00 – 16.00 IJstraining IJsbaan Sportboulevard
Vrijdag 16.15 – 17.15 Landtraining Performance Centre

Partners