Regionaal Topsport Centrum Zoetermeer

Specialistische ijshockeyopleiding op regionaal niveau

 
 
 

Programma

 

Het programma van het RTC IJshockey in Dordrecht, wordt bij aanvang schooljaar kenbaar gemaakt bij de scholen van de deelnemers, zodat het lesrooster kan worden afgestemd op het trainingsprogramma om zodoende een effectief schema te creëren.

Elke jonge, ambitieuze ijshockeyer uit de regio, die start bij ons, komt eerst in een zogenoemd Instap-programma “Fase 1 of 2”. Het individu kan gedurende maximaal een jaar ervaren of hij/zij het plezier houdt in de sport en daarnaast ervaren heeft om een stapje verder in het programma te gaan. Dit Instap-programma is nog geen Talentenprogramma en noemen we een “pre-RTC” jaar.

Daarna kan het ijshockeyindividu doorstromen naar een Deeltijd-programma Fase 3. Er zal nu meer aandacht komen, naast de extra ijstraining(en), voor zaaltraining, de diverse testen en het volgen van workshops. Kortom, het programma wordt serieuzer en intenser. Het Deeltijd-programma Fase 4 kent een extra individueel krachtschema en vereist een strakke weekplanning tussen school, huiswerk, RTC programma en clubprogramma. Uiteindelijk werkt het ijshockeytalent toe naar een Fulltime Fase 5 RTC programma met 3 tot 4 ijstrainingen extra per week, 2/3 groepstrainingen in de zaal, een individueel krachtschema en vervolgtrajecten met de voedingsdiëtiste, sportpsychologe, sportarts en sportfysio.

Klik op de volgende link om de inhoud van de diverse programma’s in te zien: Programma keuze RTC IJshockey Midden NL 2018-2019

Er wordt gedurende het hele jaar doorgetraind, met uitzondering van de vakanties en feestdagen. Hier tref je het uitvalschema aan voor het jaargang 2018/2019: Uitvaldagen en vakantierooster RTCIJMNL – schooljaar 2018-2019

Het programma voor het jaargang 2018/2019 zie je hieronder;

Dag Tijd Activiteit Locatie
Maandag 16.00 – 17.00 IJstraining IJsbaan Sportboulevard
Maandag 17.15 – 18.00 Landtraining Performance Centre DST
Dinsdag 15.30 – 16.30 IJstraining IJsbaan Sportboulevard
Donderdag 06.30 – 07.30 IJstraining IJsbaan Sportboulevard
Vrijdag 15.00 – 16.00 IJstraining IJsbaan Sportboulevard
Vrijdag 16.15 – 17.15 Landtraining Sporthal Sportboulevard

Partners